Zippo çakmakların ünlenmesinin sebeplerinden biri iç aksamın ömür boyu garantili oluşu. Zippo onarım için müşterilerinden 1 cent dahi ücret almamıştır. Arızalanan çakmakları onarım merkezine ulaştırma giderleri ülkemizde müşteri tarafından karşılanıyor olsa da Zippo`nun anavatanı ABD`de ulaştırma giderleri Zippo tarafından karşılanıyor.
Zippo onarım merkezine gelen bir çakmağın onarılarak veya değiştirilerek müşterilere ulaştırılmasının getirisi yalnızca müşteri memnuniyeti değil, Zippo Üretim Şirketi bu sayede tasarım kusurları hakkında paha biçilmez bilgiler edinildi. Edinilen bu bilgiler doğrultusunda Zippo onarım merkezine gelen çakmaklarda görülen yaygın arıza sebeplerinden birinin hatalı veya kırık bir menteşe olduğunu farketti ve yıllar boyunca Zippo Menteşeleri gelişim gösterdi.
II.Dünya Savaşı’ndan kısa bir süre sonra, 1946 yılında Bay Blaisdell en sık yapılan onarımların aşınmış Zippo çarkından olduğunu farketti. Zippo çarkı dış bir tedarikçiden temin ediliyordu. Bay Blaisdell sorunu çözmek için üretimi derhal durdurdu ve Zippo çarklarını kendi tesislerinde üretmeye kadar verdi. Geliştirilmiş bir çark için mümkün olan en zorlu malzemeyi bulmak için bir araştırma-geliştirme programı başlattılar. Bu programının sonucunda ortaya çıkan yeni çark 300.000$`a mal oldu ve tek bir çark aşınmadan 78.000 kez ateşleme yapabilir bir duruma geldi. Günümüzde 300.000$ köklü bir şikret için küçük bir miktar olarak görünüyor ancak II.Dünya savaşı sonrasında harcanan bu tutar kendinden çok söz ettirdi.
300.000$`a mal olan Zippo Çarkı reklamlarda da kullanıldı.
1947 yılında kullanılmaya başlanan yeni çarklar, günümüzde de kullanılmaya devam etmektedir.
Ayrıca bu yeni tip çarkların üretimi günümüzde dahi sır olarak saklanıyor.